Huawei Mate 8 aangekondigd

Huawei heeft zijn nieuwste phablet geïntroduceerd. Het gaat om de Huawei Mate 8 die is uitgerust met een aluminium behuizing, een 6 inch-scherm en een gigantische 4.000 mAh-accu.

Huawei-Mate-8

De Huawei Mate 8 is aangekondigd in China en is de eerste Android 6.0-smartphone van Huawei. Het 6 inch-scherm heeft een resolutie van 1080×1920 pixels en de 4.000 mAh-accu moet ervoor zorgen dat de telefoon twee dagen mee gaat. De chipset is een HiSillicon Kirin 950 van Huawei zelf. Die chipset is voorzien van twee quad-core processors, een van 2,3GHz en een van 1,8GHz.

Er komen twee modellen uit van de Huawei Mate 8: 32GB opslag en 3GB werkgeheugen, en 64GB opslag en 4GB werkgeheugen.

Mate-8-vingerafdrukscanner

Achterop zit een 16-megapixelcamera met een sensor van Sony. De camera is voorzien van optische beeldstabilisatie en scherpstellen zou razendsnel moeten gaan. Voorop zit nog een 8-megapixelcamera. Onder de camera op de achterkant bevindt zich een vingerafdrukscanner. Zo kun je snel en eenvoudig je telefoon ontgrendelen.

Volgens Huawei is de 4.000 mAh-accu die in de telefoon zit voldoende om twee dagen met de telefoon te doen. Je kunt ook, als je wilt, 17 uur aan een stuk video’s kijken op de Huawei Mate 8 tot de accu leeg is. Vervolgens zal de telefoon binnen 30 minuten half opgeladen worden zodat je snel weer door kunt.

De Huawei Mate 8 komt in het eerste kwartaal van 2016 uit in China en de officiële onthulling (waarschijnlijk voor het westen) zal plaatsvinden tijdens de Consumer Electronics Show in Las Vegas. Momenteel is er dan ook nog niks bekend over een eventuele releasedatum in Europa.

Mate-8-voorkant


Tags: , , ,