Offline navigatie mogelijk in Google Maps

Google is begonnen met het toevoegen van offline navigatie in de Maps-app op Android. Gebruikers kunnen kaarten downloaden en dan zonder mobiele verbinding locaties opzoeken en daarheen navigeren.

Google-Maps-offlineEen nadeel aan navigeren op je mobiele telefoon is dat het nogal wat data verbruikt. Kaarten, routes en actuele verkeersinformatie moeten constant ingeladen worden. Diverse navigatie-apps lossen dat probleem al deels op door offline navigatie aan te bieden. Maps, de standaard navigatie-app voor Android, biedt die optie sinds deze week ook.

Google geeft aan dat er nog meer offline functies zullen volgen en dat het downloaden van kaarten slechts het begin is. Een gebruiker kan zoeken op een stad of regio en vervolgens van die stad of regio de kaart downloaden. Vervolgens is er tijdens het autorijden en gebruiken van Maps geen mobiele data meer nodig omdat alles lokaal op de telefoon opgeslagen is.

Op iOS is het downloaden van kaarten momenteel nog niet mogelijk maar volgens Google zal de functie snel toegevoegd worden aan die app.


Tags: , , , , , ,