Windows Hello te zien in video

Windows Hello is nieuwe manier om onder andere de nieuwe Lumia’s te ontgrendelen. Terwijl veel merken de vingerafdrukscanner geïmplementeerd heeft Microsoft gekozen voor een irisscanner. De werking daarvan is nu te zien in een video.

Microsoft-Event-Oslo

Microsoft hield in Oslo een bijeenkomst om de release van diverse nieuwe producten te vieren. Iemand die daarbij aanwezig was heeft gefilmd bij een demonstratie van Windows Hello en die video heeft hij vervolgens op Reddit geplaatst.

Het werkte beter dan ik had verwacht! Het was snel en ik hoefde het niet recht voor mijn gezicht te houden. Het voelde als ik dat ik dagelijks kan gebruiken zonder problemen. Voelde een beetje futuristisch om eerlijk te zijn, en het maakte indruk op me en het is lang geleden dat ik echt onder de indruk was door een telefoon“, aldus Tafsern, de gebruiker op Reddit. Windows Hello zit nu nog in een proefstadium maar het schijnt dus al goed te werken op de Lumia 950 en Lumia 950 XL. Ontgrendelen duurt nog geen seconde volgens Tafsern en in het donker zou het net zo goed werken als overdag dankzij de infraroodcamera.

Een gebruiker merkte op dat Windows Hello niet veel verschilt van de gezichtsdetectie in Android. Het grote verschil is echter dat Windows Hello echt kijkt naar de iris en niet perse het gezicht terwijl Android puur naar het gezicht kijkt. Windows Hello zou zelfs tweelingen van elkaar kunnen onderscheiden, wat best knap is!


Tags: , , , ,