Wat kunnen we morgen verwachten van Microsoft?

Morgen om 16:00 uur Nederlandse tijd begint de persconferentie van Microsoft. Het bedrijf uit Redmond gaat aankondigingen doen wat betreft Windows 10 Mobile, nieuwe Lumia’s en diverse nieuwe accessoires.

Windows-10-Devices

De laatste high-end Lumia was de Nokia Lumia 930 en die stamt alweer uit juli 2014. Inmiddels is het oktober 2015 en in al die tijd zijn er eigenlijk alleen maar budget-Lumia’s aangekondigd zoals de Lumia 640, Lumia 435 en de Lumia 535. Het is dus hoog tijd dat Microsoft met een topper gaat komen want eigenlijk is iedereen het er wel over eens dat het nu eigenlijk al te lang duurt. Gelukkig hoeven we niet lang meer te wachten want morgen houdt Microsoft een persconferentie.

Wat kunnen we verwachten?

Microsoft zelf is nog altijd mysterieus over het evenement en zegt niet meer dan “We hebben wat spannend nieuws om te delen wat betreft Windows 10-apparaten“, dus daar hebben we niet veel aan. Gelukkig (of jammer genoeg, maar net hoe je het bekijkt) is er voldoende informatie uitgelekt de afgelopen weken om te weten wat we kunnen verwachten:

– Aankondiging Microsoft Lumia en Lumia 950 XL
– Nieuws over Windows 10 Mobile
– Aankondiging Surface Pro 4
– Aankondiging grotere Surface
– Aankondiging Microsoft Band
– Aankondiging nieuwe accessoires
– Een verrassing (mogelijk iets met Hololens)
– Nieuws over Windows 10

Voor GSMacties.nl zijn de eerste twee punten natuurlijk het interessantst en ter voorbereiding op morgen hebben we hier nog even een kleine samenvatting over de twee nieuwe Lumia’s en Windows 10 Mobile.

Lumia 950 en Lumia 950 XL

Lumia-950-950-XL

De Lumia 950 en Lumia 950 XL worden de nieuwe paradepaardjes van Microsoft en zullen voorzien zijn van een aantal van de nieuwste snufjes:

– Een irisscanner waarmee je kunt inloggen door naar je telefoon te kijken.
– Standaard beschikken ze over draadloos opladen.
– Standaard 32GB opslag en de mogelijkheid een MicroSD-kaartje te plaatsen (met een maximum van 2TB)
– 20-megapixelcamera aan de achterkant die beschikt over optische beeldstabilisatie.
– Schermresolutie van 1440×2560 pixels.
– 3GB werkgeheugen.
– Verwijderbare accu.
– Beide modellen ondersteunen Continuum, waarmee je de telefoon draadloos of via een dock aan kunt sluiten op een extern scherm, muis en toetsenbord.

Eerder liep Nokia vaak wat achter qua specificaties met als reden dat hun smartphones niet de nieuwste hardware nodig hadden. Consumenten willen echter graag het nieuwste van het nieuwste hebben en Microsoft lijkt hier in tegenstelling tot Nokia wel handig op in te springen en koppelt nieuwe features aan krachtige up-to-date hardware.

Morgen krijgen we hoogstwaarschijnlijk de officiële adviesprijzen te horen, maar ook wanneer de telefoons uitgebracht gaan worden.

Windows 10 Mobile

Windows-10-Preview

Microsoft is momenteel druk bezig met het klaar maken van Windows 10 Mobile. In enkele maanden tijd is de Preview-versie van zeer instabiel en incompleet naar behoorlijk stabiel en compleet gegaan. Mogelijk worden morgen nog wat nieuwe features aangekondigd en wordt de beschikbaarheid van de update officieel bekendgemaakt. Nu heeft Microsoft alleen nog bekendgemaakt welke Lumia’s de update als eerste zullen ontvangen, maar wanneer die update beschikbaar is hebben ze nog niet gezegd. Ook wordt er waarschijnlijk meer gezegd over de compatibiliteit met Android- en iOS-apps.

Een tijdje terug hebben we een kleine impressie geplaatst van Windows 10 Mobile zoals deze nu is en daar waren we best positief over. Microsoft luistert duidelijk naar zijn fans en heeft al veel minpunten van Windows Phone 8 aangepakt.

De persconferentie live volgen?

Microsoft-oktober-2015

Je kunt de persconferentie uiteraard live volgen en wel via de website van Microsoft. Hoe lang de persconferentie zal duren weten we niet maar het zal waarschijnlijk anderhalf tot twee uur in beslag nemen. Uiteraard volgen wij het ook en brengen we je het laatste nieuws over de nieuwe Lumia’s en Windows 10 Mobile zo snel mogelijk!

 


Tags: , , , ,