Sony rolt Android 5.0 Lollipop uit naar Xperia Z3 en Z3 Compact

Sony heeft bekendgemaakt dat de uitrol van Android 5.0 Lollipop naar de Sony Xperia Z3 en Z3 Compact van start is gegaan. De uitrol van van noord naar zuid gaan, beginnende in de Scandinavische landen.

Sony is begonnen met de uitrol van Android 5.0 Lollipop naar de Xperia Z3 en Z3 Compact en in de Scandinavische landen kunnen ze er al eerste mee aan de slag. Daarna zal de uitrol geleidelijk aan naar het zuiden trekken. Over ongeveer twee weken wordt de uitrol naar andere Xperia Z-toestellen verwacht, maar zodra het zo ver is zal Sony dat melden op hun blog en via Twitter.

Android-LollipopHier is een kleine opsomming van de veranderingen die door Sony doorgevoerd zijn:
– Een nieuw gestroomlijnd uiterlijk wat een mix is van het material design van Google en het eigen minimalistische design van Sony.
– Notificaties en het lockscreen zijn aangepast en vernieuwd. Instellingen kunnen volledig aangepast worden zodat jij ziet wat je wilt zien.
– Meerdere gebruikersprofielen en een gastmodus zodat je eenvoudig met meerdere mensen een telefoon kunt gebruiken. Ook kun je op deze manier gemakkelijk werk en privé scheiden.
– Android for Work zit standaard in deze update waardoor de Xperia Z-smartphones zich perfect lenen voor de werkvloer.
– Meer mogelijkheden je opslag te beheren.

Bekijk hieronder een video van Android 5.0 op de Xperia Z3. De versie in deze video is wat ouder en nog wat instabiel maar geeft wel een aardig beeld van wat je kunt verwachten.


Tags: , , , , ,