Apple beveiligd iPhone nog beter na FBI conflict

apple_vs_fbi-1024x576

Apple werkt momenteel aan nieuwe software die de iPhone veiliger moet maken tegen het verkrijgen van gegevens door derden.

Wanneer dit lukt, zou dit een nieuwe drempel vormen voor veiligheidsdiensten die toegang willen krijgen tot de telefoons. Aldus bronnen in The New York Times.

Waarom openstellen?

Deze openbaring komt op een zeer onprettig moment. Apple is momenteel in conflict met de FBI omtrent het vereenvoudigen van de toegang tot de iPhone. De FBI wil toegang tot een specifieke iPhone. Deze telefoon is namelijk van een schutter die mede verantwoordelijk is voor het bloedbad in San Bernardino. De FBI wil dat Apple haar software aanpast, zodat ze onbeperkt hun gang kunnen gaan bij het raden van de pincode.

Nog betere beveiliging

Naast andere tech- en telecombedrijven heeft ook Apple in het verleden meegewerkt aan het verzamelen van data van hun klanten. Er zijn grenzen zegt het bedrijf en om nu een heel besturingssysteem aan te passen gaat net een stap te ver.

Sterker nog, Apple is juist bezig met het tegenovergestelde van wat de FBI momenteel van ze vraagt. Het bedrijf wil de iPhone juist nog beter beveiligen, zodat het voor de FBI en andere opsporingsdiensten nog lastiger wordt om een iPhone te kraken. Op deze manier kunnen de huidige technieken en software die door o.a. de FBI worden gebruikt in de prullenbak.


Tags: , ,