iPhone 6S vier keer zo populair dan 6S Plus

Localytics, een bedrijf dat zich richt op analyses van apps, heeft geconcludeerd dat de iPhone 6S op dit moment zo’n vier keer zo goed verkoopt als zijn grote broer, de iPhone 6S Plus.

Binnen een week was de iPhone 6S al goed voor 1,5 procent van alle Apple-smartphones. De iPhone 6S Plus deed het een stuk slechter met 0,4 procent. De iPhone 6S Plus is echter wel populairder dan de iPhone 6 Plus, die vorig jaar in de eerste week goed was  voor 0,3 procent van alle iPhones. De iPhone 6 deed het toen echter een stuk beter dan de iPhone 6S met maar liefst 2,4 procent.

Localytics-iPhone-6S

In 2015 was in de eerste week 1,9 procent van alle iPhones een nieuw model, in 2014 was dat 2,7 procent. Toch heeft Apple met de iPhone 6S en 6S Plus wel weer een record gevestigd want de twee modellen zijn samen in het eerste weekend 13 miljoen keer over de toonbank gegaan terwijl de iPhones vorig jaar goed waren voor een totaal van 10 miljoen verkopen in het eerste weekend.Localytics-iPhone

De iPhone 6 is voor nu nog de populairste smartphone. Bijna een derde van alle iPhones die nu in gebruik zijn is een iPhone 6. De iPhone 5S volgt daarna met 23,2 procent en op de derde plaats staat de iPhone 5 met 11,2 procent. De minst gebruikte iPhone (op de 6S en 6S na) op dit moment is de iPhone 4 met 3,9 procent. 1,3 procent is nog voor iPhones ouder dan de iPhone 4.


Tags: , , , , ,