FBI kan iPhone kraken zonder hulp van Apple

ES Banner

Klokkenluider Edward Snowden meldt dat de FBI de hulp van Apple helemaal niet nodig heeft om een iPhone te kraken.

Ondanks dat de FBI beweert dar Apple complexe software gebruikt om een iPhone te ontgrendelen ontkracht Snowden dit. Het is volgens hem grote onzin, dit liet hij weten tijdens een bijeenkomst van de Common Cause.

Rechtzaak

De rechtszaak tussen de FBI en Apple gaat over een versleutelde iPhone van een van de schutter die mede verantwoordelijk was voor het bloedbad in San Bernardino. De opsporingsdienst wil dat Apple helpt bij het ontgrendelen van de iPhone. Apple wil hier niet aan meewerken, aangezien de veiligheid van andere iPhone gebruikers daar dan onder te lijden zou hebben. Tot slot zou het wellicht ook voor mogelijk imago schade voor Apple kunnen zorgen.

Onzin

Volgens Snowden is de wereldwijde technologische consensus tegen de FBI. Dit liet hij weten in een tweet. Hij geeft aan dat er zelfs meerdere mogelijkheden zijn waarop de FBI de iPhone zonder hulp van de FBI had kunnen kraken.

Als bewijsmateriaal komt Snowden met een blog van de ACLU, dit is een Amerikaanse mensenrechtenorganisatie. In dit blog wordt uitgelegd hoe de FBI de iPhone had kunnen kraken. Volgens Snowden is dit slechts één van de meerdere manieren.


Tags: , ,