Justitie VS seponeert iPhone zaak tegen Apple

apple_vs_fbi-1024x576

Het is de Amerikaanse overheid gelukt, om de iPhone van de schutter die mede verantwoordelijk was voor het bloedbad in San Bernardino te kraken. De rechtszaak komt hierdoor te vervallen.

Een week geleden is de rechtszaak tussen de FBI en Apple al uitgesteld, aangezien de FBI al een methode had om de iPhone mogelijk te kunnen ontgrendelen. De rechtbank wilde de FBI hier eerst de gelegenheid toe geven, alvorens de zaak verder voort te zetten. Uiteindelijk is het de FBI gelukt om de iPhone van de terrorist te kraken en heeft een verdere rechtszaak tegen Apple voorlopig geen nut meer.

Reactie van Apple

Apple is blij dat de zaak achter de rug is en ziet dit als een overwinning. Het bedrijf was namelijk nooit van plan om toe te geven aan de wensen van de FBI. Sterker nog, Apple is juist bezig om de huidige generatie iPhones nog beter te beveiligen.

Apple is overigens niet ingelicht over de wijze waarop de iPhone 5c gekraakt is. Er is tevens geen duidelijkheid omtrent de al dan niet relevante informatie die in de telefoon stond. Of Apple ooit zal worden ingelicht omtrent de wijze waarop de FBI de iPhone heeft kunnen kraken, is tevens onbekend. Mocht dit wel gebeuren, dan is het voor Apple makkelijker om deze maas in de toekomst nog beter te beveiligen.


Tags: , ,