Nieuw design met gebogen scherm voor iPhone in 2017

Ross-Apple-Music1-1200

Fabrikant Apple wil haar iPhones in 2017 voorzien van een nieuw uiterlijk met gebogen scherm. De behuizing zal van glas zijn en het scherm zal 5,8 inch moeten worden.

Analist Ming-Chi Kuo zei dat de telefoon tevens een amoled-scherm zal krijgen. Deze uitspraak deed hij via 9to5Mac. Nog niet zo heel lang geleden, gaf Kuo nog aan dat Apple dit pas in 2018 van plan was. Tot op heden maakt Apple gebruik van Lcd-schermen in hun iPhones.

Amoled

Veel Android fabrikanten maken al jaren gebruik van de amoled technologie in hun schermen. Het voordeel van dit scherm ten opzichte van lcd is het betere contrast, fellere kleurweergave en het kan gebogen worden. Hoewel de technologie nu pas uit de kinderschoenen komt, was dit de afgelopen jaren niet altijd zuiniger en zeker niet goedkoper dan lcd

Glazen behuizing

Volgens Kuo krijgen alle iPhones vanaf 2017 een glazen behuizing met gebogen scherm. De analist gaf wel aan, dat Apple omtrent de behuizing nog niet helemaal zeker is. De fabrikant zou nog twijfelen tussen plastic, glas en keramiek. Plastic is het dunste en meest vormbare materiaal. Keramiek zal zwaarder en dikker zijn.

Net als de iPhone 4 zal de nieuwe iPhone reeks uit 2017 van voor en van achter van glas voorzien zijn. De randen zijn van metaal en dunner dan voorheen, hierdoor zal het toestel volgens Kuo fijner in de hand liggen.

Een groter scherm

Volgens Kuo worden de iPhone in 2017 kleiner, maar krijgen ze wel een groter scherm. Momenteel is dat 5,5 inch, dit zou naar 5,8 inch in 2017 moeten gaan. Er is momenteel ook veel vraag naar kleinere smartphones, Apple heeft daar afgelopen week nog op gereageerd met de nieuwe iPhone SE. Deze telefoon heeft een scherm van 4 inch en is voor veel mensen de instap telefoon van Apple. Apple gaf aan, dat ze het 4,7 inch design wel blijven maken.

Tot slot zouden de iPhones vanaf 2017 draadloos oplaadbaar worden. De kans is groot dat de nieuwe iPhone voorzien zullen zijn van een gezicht of oogscanner. De kans is tevens groot dat de koptelefoon ingang zal verdwijnen, hier gaan al langer geruchten over rond.


Tags: ,