Vodafone en KPN gaan Europese roamingsbundels vanaf mei vergoten

KPN-ExtraOpties

Vodafone en KPN maken het bellen, sms’en en internetten in het buitenland voor hun gebruikers nog aantrekkelijker. De providers gaan hun Europese roamingbundels namelijk vergroten!

KPN

KPN zei afgelopen woensdag, dat ze de roamingbundels vanaf mei twee keer groter zal maken dan dat nu het geval is. Momenteel heeft de Dagbundel van 2,50 euro een limiet van 50 MB, dat zal worden opgeschroefd naar 100 MB. Hetzelfde geldt voor de Weekbundel van 5 euro, deze zal van 100 MB naar 200 MB gaan.

Het verschil tussen de maandbundels is nog groter, deze zal van 200 MB naar 500 MB gaan voor slechts 10 euro. De andere bundels zoals de Belbundel en de Buurlandbundel zullen niet langer blijven bestaan.

KPN geeft tevens aan dat het nog niet mogelijk is om abonnee kosten in het buitenland met hun buitenlandbundels te verrekenen. De huidige prepaid-klanten trekken aan het kortste eind, zij kunnen vanaf 30 april helemaal geen gebruik meer maken van de roamingsdienst van KPN.

Vodafone-extras

Vodafone

Naast KPN zal ook Vodafone haar prijzen per 1 mei aanpassen. De Alles-in-1 Op Reis van 2 euro per dag krijgt 50 MB in plaats van de 35 MB die men momenteel krijgt. Men kan met deze bundel vanaf mei tevens 50 belminuten en 50 sms’jes per dag verzenden. De grotere XL-bundel zal van 100 MB naar 125 MB gaan, krijgt 125 belminuten en 125 sms’jes. De bundel zal 4 euro per dag kosten. Een voordeel voor de bestaande prepaid klanten is, dat ze hun Nederlandse bundel tegen de zelfde tarieven in het buitenland kunnen gaan gebruiken.

Mensen die ervoor kiezen om geen buitenlandbundel af te sluiten, gaan tevens minder betalen. Beide providers zullen het nieuwe Europese maximum gaan hanteren. Dit betekent dat een 1 MB 6 cent en een SMS 2 cent mag kosten. Voorheen betaalde men 20 cent per MB en 7 cent per SMS.

Andere providers en de toekomst

Deze nieuwe Europese regels hebben ook voor de andere providers gevolgen, echter hoe zij hier invulling aan zullen geven is nog niet bekend. Deze verandering zijn noodzakelijk in verband met nieuwe Europese regels die vanaf 1 mei worden ingevoerd. Deze regels zijn een eerste stap naar totale verdwijning van de Europese roamingskosten voor 2017.


Tags: , , , ,