Daling aantal mobiele klanten voor KPN

KPN

In het eerste kwartaal van 2016 heeft KPN slechts 36.000 nieuwe mobiele abonnees binnengehaald. Dit is aanzienlijk minder dan in voorgaande jaren.

Dit is terug te zien in de eerste kwartaalcijfers van KPN. Het gemiddelde bedrag dat de telecomprovider elke maand aan een abonnement verdient is echter hetzelfde gebleven en staat op 25 euro.

Totaal aantal mobiele abonnees

Het aantal mobiele abonnees steeg overigens met 2,8% ten opzichte van het voorgaande jaar naar zo’n 5,2 miljoen gebruikers. Deze gebruikers hebben een gecombineerd breedband en mobiel abonnement. Het aantal mensen met deze abonnementsvorm steeg met 63% en dat is goed voor 1,29 miljoen gebruikers.

Qua ‘normale’ mobile abonnees zakte het aantal naar 2,34 miljoen. Dit is een daling van 8,9% in vergelijking met een jaar eerder. De klanten die prepaid bellen zijn met 7,3% gedaald naar zo’n 1,6 miljoen klanten.

Het gemiddelde dataverbruik

Het dataverbruik dat gemiddeld per abonnee verbruikt werd, steeg naar 1057 MB per gebruiker per maand. Het vorige kwartaal lag dit verbruik nog 40 MB lager en stond de teller op 1017 MB per gebruiker.


Tags: , , ,