Google komt in 2017 met modulaire smartphone

Ara

De modulaire smartphone van Google, ook wel Project Ara genoemd, zal in 2017 op de markt komen.

Later dit jaar zal er al een ontwikkelaarsversie op de markt komen, om mogelijke kinderziektes te vermijden. Dit nieuws werd afgelopen vrijdag bekend gemaakt op de ontwikkelaarsconferentie I/O van Google zelf.

Ara

De Ara is in feite een smartphone waarbij diverse onderdelen met gemak vervangen kunnen worden. Denk aan onderdelen zoals de processor, de harde schijf en de camera. Op deze manier kunnen gebruikers hun telefoon upgraden en zal hij langer mee kunnen gaan dan de gemiddelde smartphone. Vergelijk het met een desktop pc die je zelf samen kunt stellen.

Eenvoudig te vervangen

Het vervangen van onderdelen is volgens Google bijna kinderspel. De telefoon is opgebouwd in blokjes en elk blokje bevat een bepaald onderdeel. De blokjes kunnen vanaf de achterkant vastgeklikt worden.

Het verwijderen is tevens eenvoudig. Men kan vanuit instellingen aangeven welk onderdeel men wil verwijderen. Als eenmaal de keuze is gemaakt zal de telefoon vanzelf het onderdeel ontkoppelen en zal het desbetreffende blok los komen.


Tags: , ,