Nieuwe chipsets van Project Ara bekendgemaakt

Er zijn wat nieuwe zaken vrijgegeven omtrent Project Ara, de modulaire smartphone van Google. Zo is bekendgemaakt welke chipsets er gebruikt gaan worden. Het huidige design wordt helaas pas in januari getoond.

Project-Ara-2015Er zijn momenteel drie functionerende Spiral 2-prototypes beschikbaar die in handen zijn van de engineering- en productie-teams die werken aan Project Ara. Deze prototypes zijn nog altijd conceptversies maar komen al aardig in de buurt van de uiteindelijke versies die gebruikt gaan worden voor Project Ara. De huidige prototypes gaan getoond worden tijdens de Developer Conference die in januari plaats zal vinden. Maar zo net voor de kerst heeft het team achter Project Ara wat nieuwe informatie vrijgegeven.

Het huidige prototype maakt gebruik van het Spiral 2-design en dat design zal getoond worden in januari. De chipsets die gebruikt worden komen van Nvidia (Tegra K1) en Marvell (PXA1928) en er wordt gebruikgemaakt van Toshiba UniPro om alles met elkaar te laten communiceren. Het Spiral 2-design is gebaseerd op al deze hardware-componenten. Maar buiten dat heeft Google nog meer nieuws, namelijk dat er in de lente al het geüpdatete Spiral 3-design getoond zal worden, compleet met wat nieuwe hardware-componenten!

Ze zijn daar bij Google dus druk bezig en de productie van Project Ara lijkt op rolletjes te lopen. Een releasedatum is echter nog niet vrijgegeven, maar het lijkt niet lang meer te duren voordat we met de eerste modulaire smartphone aan de slag kunnen gaan!

Project-Ara-achterkantTijdens een persconferentie in november heeft Paul Eremenko van Google een werkend prototype van het Spiral 1-prototype van Project Ara getoond. Hij praat uitgebreid over de modules, de werking van de modulaire smartphone en laat ook diverse demo’s zien. Mocht je geïnteresseerd zijn in de ontwikkeling van ’s werelds eerste modulaire smartphone en heb je 20 minuutjes de tijd dan is het wel interessant om te zien. Er wordt wel heel technisch ingegaan op de diverse aspecten van Project Ara dus je moet wel een beetje weten waar over gesproken wordt.

Bron: Google ATAP


Tags: , , , , ,