Project Ara komt begin 2015 uit

Google heeft bekendgemaakt dat Project Ara begin 2015 uitgebracht zal worden. Consumenten kunnen dan het endoskelet en de diverse modules kopen om zo hun ideale smartphone samen te stellen.

Project Ara vanaf 2015 te koop

Project AraTijdens de Project Ara ontwikkelaarsconferentie is bekendgemaakt dat de modulaire smartphone in januari 2015 in de winkels zal liggen. Het endoskelet waar alle modules op bevestigd worden zal 50 dollar kosten en de kleur van het hebbedingetje? ‘Saai’ grijs. En dat het grijs is heeft een goede reden. “We noemen het de Gray Phone omdat het bedoeld is saai grijs te zijn om mensen aan te sporen het aan te passen“, aldus Paul Eremenko, projectleider bij Project Ara. Dat aanpassen zal aan de hand van de modules gaan. Een module kan een bepaalde print hebben of een bepaalde kleur waardoor je het design van de telefoon helemaal zelf samen kunt stellen. Wat de prijs van modules zal zijn is niet bekend.

Vorige week bracht Google al de Modular Development Kit uit waarmee ontwikkelaars aan de slag kunnen gaan om zo eigen modules te maken. Er is echter nog een probleempje dat opgelost moet worden voordat Project Ara volledig functioneel wordt. Het toestel draait op Android (of zal daar op draaien) maar Android kan nog niet overweg met een uit modules bestaande telefoon. “Het is waar dat Android momenteel geen dynamische hardware ondersteund. Het goede nieuws is dat wij Google zijn“, aldus Eremenko.

Google blijft op de achtergrond na de release

Zodra Project Ara uitgebracht wordt zal Google zich grotendeels terugtrekken en zich voornamelijk op de achtergrond bewegen. Andere ontwikkelaars en fabrikanten moeten dan het stokje overnemen en de componenten en modules maken. Google zal het ecosysteem dan vanaf de achtergrond blijven ondersteunen. Paul Emerenko zegt ook dat hij vanaf april van 2015 klaar zal zijn met het project.

Bron: BGR.com


Tags: , , , , , ,