Google brengt de ontwikkelaarskit uit van Project Ara

De komende dagen gaat Project Ara, het modulaire concept van Google, mogelijk in een stroomversnelling komen. Vandaag heeft Google de Module Developers Kit uitgebracht waarin beschreven staat hoe de modules in elkaar steken.

Project Ara-ontwikkelaarskit is uitgebracht

Project Ara - ModulesProject Ara is een van de meest aparte smartphoneconcepten sinds lange tijd. Niet één blok in je hand maar diverse blokjes die je kunt verwisselen. Google heeft nu de ‘Module Developers Kit’ uitgebracht en daarin zit een PDF met 81 pagina’s waarin alles omtrent de modules uitgelegd wordt. Ook zijn er 3D-modellen beschikbaar van de diverse modules inclusief documentatie. Daarmee zouden ontwikkelaars aan de slag moeten kunnen gaan om eigen modules te ontwikkelen. Alles, van interne constructie, tot de grootte van de behuizing en de aansluitingen zijn nu bekend.

Project Ara - RasterProject Ara - ModuleIn feite zijn alle modules rechthoekig en opgebouwd uit vierkanten (een module is altijd 1×1, 2×1 of 2×2). Zo heb je een langwerpige cameramodule, een grote vierkante batterijmodule of een kleine vierkante module met bijvoorbeeld wifi. Al die vierkante modules worden vastgezet in een ‘skelet’. Zo’n skelet kan diverse groottes en indelingen hebben zodat een telefoon helemaal naar eigen smaak ingericht zou kunnen worden. Momenteel zijn er twee formaten beschikbaar, namelijk 3×6 (Medium) en 2×5 (Small). Er komt ook 4×7 (Large) maar die volgt later. Het geheel draait uiteraard op Android, al is ons nog niet helemaal duidelijk of er een speciale Ara-versie van Android gebruikt gaat worden op deze modulaire smartphone.

Volgende week begint de Ara-ontwikkelaarsconferentie en een volledig functioneel prototype zou binnen enkele weken al beschikbaar kunnen zijn. Spannende tijden dus voor de liefhebbers van dit concept!

Project Ara - Mini & MediumBron: Google

 


Tags: , , , , , , ,