Samsung komt met Galaxy S7 Active

Samsung MWC

Daar is hij dan! De robuuste versie van de Samsung Galaxy S7: de Galaxy S7 Active. Een telefoon gemaakt voor de extreme gebruiker.

De Samsung Galaxy S7 Active is niet de eerste extra verstevigde Samsung die op de markt komt. Vorig jaar bracht Samsung namelijk de Galaxy S6 Active op de markt en het jaar daarvoor de S5 Active. Eigenlijk precies hetzelfde idee als nu.

Het is momenteel nog niet duidelijk of de telefoon ook in Nederland verkrijgbaar zal zijn. Aldus een woordvoerder van Samsung. De S6 Active kwam namelijk ook niet naar Nederland, maar de Galaxy S5 Active daarentegen wel.

Uiterlijk

De Galaxy S7 active is vrijwel identiek aan de gewone Galaxy S7 qua specificaties. Er is echter een verschil, de telefoon heeft een iets zwaardere accu van 4000 mAh. Dit maakt dat de Active variant een aantal uur langer zonder stroom kan functioneren dan de andere S7 modellen.

Bescherming

De telefoon heeft 3 fysieke knoppen aan de voorkant en een achterkant met ribbels. Op het touchscreen zit een laagje van polycarbonaat en zorgt ervoor dat het scherm vrijwel onbreekbaar is tijdens het vallen. Samsung beweert dat de telefoon een val van 1,5 meter kan overleven. De Samsung Galaxy S7 Active wordt in augustus verwacht en zal leverbaar zijn in de kleuren camouflage, zwart en goud.


Tags: ,