Samsung kondigt de Samsung Galaxy S4 Active aan

Samsung heeft een tweede variant van de Samsung Galaxy S4 aangekondigd, namelijk de Samsung Galaxy S4 Active. De S4 Active zal op een aantal punten verschillen van de Galaxy S4, met als belangrijkste verschil het ip67-certificaat.

Samsung kondigt de Samsung Galaxy S4 Active officieel aan

Samsung Galaxy S4 ActiveDe Samsung Galaxy S4 Active is het robuuste broertje van de Samsung Galaxy S4. Hij is water- en stofdicht (ip67-certificaat) en zal daardoor wat groter en zwaarder zijn. Qua specificaties zijn beide versies wel redelijk gelijk aan elkaar. Zo bevat de Galaxy S4 Active een 1,9GHz Snapdragon 600 quadcore-processor, 2GB werkgeheugen en 16GB opslaggeheugen. Het amoled-scherm van de Galaxy S4 is vervangen door een lcd-scherm, maar wel gewoon met een resolutie van 1920×1080 pixels. Ook de camera is wat aangepast want deze heeft 8 megapixels in plaats van 13 megapixels. Tevens is de camera onderwater te gebruiken door de volumeknoppen te gebruiken als camera-knop. De capacitieve knoppen van de Galaxy S4 zijn vervangen door fysieke knoppen.

Meld je aan voor de Samsung Galaxy S4 Active alert en blijf op de hoogte van de nieuwste acties!

De Galaxy S4 Active is 71,3mm breed, 139,7mm lang, 9,1mm dik en 151 gram zwaar. Het geheugen is uit te breiden en de batterij te verwisselen. Het toestel zal deze zomer uit komen in Nederland voor een adviesprijs van 649 euro.

GSMacties.nl voorspelde de Galaxy S4 Active al in februari

Het is altijd leuk als blijkt dat je maanden van tevoren al een correcte voorspelling hebt gedaan. In februari plaatsten we een bericht over de Galaxy S4 Mini. De Galaxy S4 was toen nog niet aangekondigd, maar volgens geruchten zouden er drie toestellen in de S4-lijn verschijnen. Uiteraard de Galaxy S4 zelf, maar ook de Project J Mini Serrano (de S4 Mini) en de Project J Active Fortius. In dat bericht staat: “Project J gaat volgens de geruchten dus minimaal drie toestellen bevatten met bijbehorende accessoires. Die toestellen zijn mogelijk de Samsung Galaxy S4, Galaxy S4 Mini en -dit is een wilde gok- de Galaxy S4 Active.” Altijd leuk om te zien dat je voorspelling correct is en grappig om te zien dat een gerucht uit februari waarheid blijkt te zijn!


Tags: , , ,