Samsung stopt projector in Samsung Galaxy Beam!

Samsung heeft op het MWC de Beam i8530 getoond, een smartphone met ingebouwde picoprojector die je in staat stelt HD beelden te projecteren op bijvoorbeeld de muur. Niet meer met z’n allen staren naar een schermpje, maar kijken naar een projectie dus!

Galaxy BeamHet probleem van filmpjes of foto’s laten zien op een smartphone kennen we allemaal wel denk ik. Je moet de telefoon doorgeven of ongemakkelijk met de gezichten tegen elkaar gedrukt naar het kleine schermpje staren. Binnenkort kan het anders, want Samsung komt met de Galaxy Beam i8530! Op het eerste gezicht ziet de Galaxy Beam eruit als een normale smartphone van Samsung, maar bovenop zit iets unieks: een picoprojector ofwel een kleine beamer! De beamer kan beelden tonen met een maximale diagonaal van 50 inch (127cm) op 20 lux en met een resolutie van 1920×1080. Het leuke hebbedingetje kan ingeschakeld worden via speciale software van Samsung.

httpv://www.youtube.com/watch?v=6M-spbjkqGo

Verder is de Galaxy Beam niet heel erg speciaal. Het toestel draait op Android 2.3 met de TouchWiz skin van Samsung, heeft een scherm van 4 inch met een resolutie van 800×480 en de processor is een 1GHz dual-core Nvidia Tegra 2. Overigens is de Galaxy Beam i8530 de opvolger van de Galaxy Beam i8520 die twee jaar geleden werd getoond op het MWC. Dit toestel kwam echter niet naar Europa maar bleef steken in het verre Oosten.

De nieuwe Galaxy Beam zal in het tweede kwartaal van dit jaar, waarschijnlijk in juli, te krijgen zijn. Wil je weten wanneer je Samsung Galaxy Beam prijzen kunt vergelijken en wanneer hij daadwerkelijk leverbaar is, schrijf je dan in voor de Galaxy Beam alert!


Tags: , , ,