Samsung overweegt Tizen voor al haar apparaten

Samsung

Samsung denkt na over een mogelijke overstap voor al haar apparaten naar het eigen besturingssysteem Tizen. De reden voor deze overweging is, dat Samsung niet meer afhankelijk wil zijn van Google’s Android.

Aldus de Korea Times afgelopen maandag. Het nieuws kwam vanuit een hoge medewerker van Samsung zelf. De medewerker wil graag anoniem blijven aangezien Samsung hem of haar geen toestemming had gegeven om deze informatie met de pers te delen.

Tizen

De gedachte achter de overweging is het volledig onafhankelijk zijn van derden. De medewerker zegt hier het volgende over: ”Als je geen eigen ecosysteem hebt, dan heb je geen toekomst.” Tizen is namelijk niet ”zomaar” een platform voor mobiele apparaten.

Op dit moment

Op dit moment wordt Tizen voornamelijk op de goedkopere smartphones en smartwatches van Samsung geleverd. Vrijwel 70% van alle mobiele apparaten draait op Google’s Android. Voornamelijk op de Aziatische smartphonemarkt loopt Tizen momenteel goed.

Kansen voor Tizen

De medewerker zegt hierover het volgende: “Samsung’s Tizen-smartphones uit de Z-serie zijn erg populair in India.” “In het eerste kwartaal van dit jaar zijn er ongeveer 64 miljoen van verkocht. Dat laat zien dat Tizen erg competitief is.” Samsung wil Tizen ook gaan gebruiken op haar andere apparaten zoals televisies en camera’s.

Samsung overweegt het eigen besturingssysteem Tizen te gebruiken voor alle producten die het op de markt brengt. Op die manier wil het Zuid-Koreaanse bedrijf minder afhankelijk zijn van Google’s Android.


Tags: , , ,