Hoge rente bij aanschaf abonnement + telefoon bij KPN

KPN

De provider heeft illegaal te hoge rentes gerekend bij de verkoop van een abonnement in combinatie met een smartphone.

Deze uitspraak kwam vanuit ConsumentenClaim die dit baseerde op een eigen onderzoek. Klanten zouden volgens de organisatie tot wel 10 euro per maand teveel hebben betaald aan KPN.

Verzoek tot verlaging

ConsumentenClaim heeft de provider dan ook dringend verzocht om de prijs te verlagen naar iets wat wel schappelijk is. Directeur Stef Smit van ConsumentenClaim zegt hier het vogende over: “Ze zijn er kennelijk zelf ook van geschrokken, omdat ze na ontvangst van onze brief hun website direct hebben aangepast”.

Reactie van KPN

KPN laat in een reactie aan de Telecompaper weten, dat ze direct haar prijzen zal verlagen. Op deze manier wil de provider binnen de kaders van de Wet op het Financieel Toezicht blijven. KPN geeft als ”excuus” voor de hoge prijzen uit het verleden, dat ze momenteel met een overgangsperiode te maken hebben.


Tags: , ,