Samsung focust zich op snel oplaadbare batterij en zelfhelend materiaal

Samsung MWC

Samsung is momenteel bezig met het investeren in kunstmatige intelligentie, snellaadtechnologie en zelfhelende materialen.

Business Korea meldt dat het bedrijf dit onlangs heeft aangekondigd. Er zal fors geïnvesteerd worden in de in 2013 opgerichte Samsung Research Foundation. Samsung zal naar verwachting de komende 10 jaar 1,2 miljard euro investeren in de eerder genoemde zaken.

Dit jaar

Dit jaar gaat het meeste geld uit naar de ontwikkeling van kunstmatige intelligentie. Er zal worden gewerkt aan een zelflerende processor, dit onder leiding van professor Kim Jae-joon. Deze processor zal met name toegepast worden in huishoudelijke apparaten in huis.

Snellaadtechnologie

Waar Samsung ook veel geld in stopt, is het ontwikkelen en verbeteren van de huidige snellaadmogelijkheden. Het bedrijf werkt momenteel samen met het Koreaanse onderzoeksinstituut om een batterij te ontwikkelen die binnen 10 minuten tijd voor 80% opgeladen is.

Zelfhelend materiaal

Tot slot steekt het bedrijf veel geld in het ontwikkelen van zelfhelend materiaal. Dit wordt in samenwerking met de universiteit van Yonsei onderzocht en gerealiseerd. Het zelfhelende materiaal dient tevens flexibel te zijn. Wanneer Samsung al deze projecten afgerond wil hebben is nog niet duidelijk.


Tags: , ,