Apple en Samsung aangeklaagd voor mobiele opladers

Samsung Galaxy S4 Accu

In Amerika zijn Samsung en Apple aangeklaagd voor een van hun oplaadsytemen. Hier rust volgens aanklager Somaltus een patent op dat dit bedrijf is.

Het gaat voornamelijk om de nieuwe snellader waarbij de batterij tot 80% snel wordt opgeladen en na 80% zal de lader automatisch overgaan op een langzamere snelheid. Op deze manier word de levensduur van de accu verlengd.

Somaltus

Somaltus LCC heeft volgens eigen zeggen een patent op dit oplaadsysteem aldus MacRumors. Het kleine bedrijf is volgens vele een zogenaamde patenttrol. Dit wil zeggen dat het bedrijf diverse patenten heeft opgekocht of heeft bedacht en daar via andere bedrijven geld uit probeert te slaan.

Volgens het bedrijf zou de nieuwe laadmethode zijn toegepast in de iPhone 6S en soortgelijke producten. Er lopen momenteel ook claims tegen Asus, Sony, Lenovo en Toshiba.

Het verleden

In het verleden heeft het Somaltus ook al autofabrikanten voor de rechter gesleept, omdat ook zij gebruik maakte van een bepaalde gepatenteerde batterijtechniek. Toen hebben de aangeklaagde bedrijven geschikt met Somaltus.


Tags: , ,