Rabobank gaat contactloos betalen mogelijk maken met app

De Rabobank gaat binnenkort een app lanceren waarmee contactloos betalen met je smartphone mogelijk wordt. De app zal Rabo Wallet gaan heten en gratis te downloaden zijn.

Rabo Wallet voegt je portemonnee en smartphone samen

Rabo-WalletIn het begin zal Rabo Wallet alleen beschikbaar zijn voor de Samsung Galaxy Note 3 en de Galaxy S4 en gebruikers moeten 18 jaar of ouder zijn. De Rabobank doet dat omdat ze de app eerst uitgebreid willen testen. Deze nieuwe manier van betalen moet net zo veilig zijn als betalen met een normale bankpas. Pas als alles grondig getest is zal de Rabobank de app uitrollen naar meer toestellen.

Gebruikers kunnen via Rabo Wallet betalingen doen tot 25 euro zonder dat daar een pincode voor nodig is en het werkt via NFC (Near Field Communication). Ook kunnen gebruikers hun saldo checken en klantenkaarten inscannen om vervolgens aanbiedingen te krijgen op basis van locatie (via de GPS). Gebruikers krijgen dan bijvoorbeeld een seintje als er kortingen gelden bij winkels waar de gebruiker zich bevindt. Later moeten er ook opties komen om kassabonnen in te scannen en op te slaan, creditcards toe te voegen en ook parkeren, spaarkaarten en zegeltjes worden later mogelijk ondersteund.

Momenteel zou de Rabobank de laatste tests uitvoeren en daarna volgt de release van de app. Wanneer die release plaats zal vinden is echter nog niet bekend.

Bron: Nu.nl


Tags: , , , , , , ,