Galaxy Note 4 4,5 miljoen keer over de toonbank in eerste maand

De Galaxy Note-serie van Samsung is vrij populair en elke keer met betere verkoopresultaten. Behalve deze keer want de Galaxy Note 4 verkoopt niet zo heel lekker. In de eerste maand is de Note 4 nog geen 5 miljoen keer verkocht.

De Galaxy Note 4 is nu een maandje te koop dus tijd voor de eerste verkoopcijfers. De Galaxy Note-serie verkocht bij iedere nieuwe versie weer meer toestellen maar dat is nu niet het geval. In de eerste maand verkocht Samsung 4,5 miljoen Galaxy Note 4-toestellen, en dat is minder dan de 5 miljoen Note 3-toestellen die verkocht werden in de eerste maand en tien miljoen binnen drie maanden. Mogelijk is de dip in de verkopen te verklaren door het feit dat steeds meer fabrikanten zogeheten phablets uitbrengen.

Galaxy Note 4Een andere reden voor de slechtere verkoopresultaten (die misschien wel een stuk logischer is) kan misschien gevonden worden bij de release van het toestel. De eerdere Galaxy Note-modellen werden in één keer overal uitgebracht. De Galaxy Note 4 is het eerste toestel in de serie dat gespreid uitgebracht is. Ook heeft de Galaxy Note 4 in sommige landen wat vertraging opgelopen waardoor bestellen nog niet mogelijk was eerder in de maand. In de Verenigde Staten is het toestel bijvoorbeeld pas sinds een week te koop en hetzelfde geldt voor het Verenigd Koninkrijk en India. Grote kans dus dat de verkoopcijfers er de komende maand een stuk beter uit zien.

Misschien dat Samsung de volgende Note weer in één keer overal uitbrengt.

Bron: GSMarena

 


Tags: , , , , , ,