Samsung kondigt Galaxy Note 4 en Galaxy Note Edge aan

Samsung heeft op de IFA-beurs in Berlijn de Galaxy Note 4 aangekondigd, maar ook een aparte versie genaamd de Galaxy Note Edge. De Edge heeft een scherm dat om de zijkant heen gebogen is.

Samsung kondigt de Galaxy Note 4 aan

Er waren al langer geruchten over de Note 4 en vandaag is het toestel officieel door Samsung aangekondigd tijdens de IFA-beurs in Berlijn. De Galaxy Note 4 heeft een Super AMOLED-scherm met een grootte van 5,7 inch en een resolutie van 2560×1440 pixels. Qua processor zijn er twee versies: eentje met de Snapdragon 805 (quad-core 2,7GHz) en eentje met de Exynos 5433 (quad-core 1,3GHz). Nederland krijgt waarschijnlijk de Snapdragon-versie. Er is 32GB opslag aanwezig en 3GB werkgeheugen. De opslag is daarnaast uit te breiden met een MicroSD-kaartje van maximaal 64GB. Achterop zit een 16-megapixelcamera en aan de voorkant zit een 3,7-megapixelcamera.

Galaxy Note 4Er is een verbeterde vingerafdrukscanner aanwezig en de 3220mAh-accu kan in 30 minuten tot 50 procent opgeladen worden door middel van een snellaadoptie. De adviesprijs in Nederland zal 799 euro zijn en het toestel komt uit in oktober.

Meld je aan voor de Galaxy Note 4 alert! Zodra het toestel te bestellen is krijg je een mailtje. Ook wanneer het toestel leverbaar is krijg je bericht.

Galaxy Note Edge experimenteel paradepaardje van Samsung

Dan is er nog de Galaxy Note Edge, een toestel waar we het al eerder over gehad hebben. Qua specificaties is de Galaxy Note Edge vrijwel gelijk aan de Galaxy Note 4, maar het grote verschil is het scherm. Het scherm heeft een grootte van 5,6 inch en een resolutie van 2560×1440 pixels. Aan de rechterzijde is het scherm echter over de rand gebogen. Dit randje van het scherm kan gebruikt worden om statusberichten te tonen, apps op te starten en vast nog een berg meer functies.

Galaxy-Note-EdgeDe Galaxy Note Edge zal beperkt uitgebracht worden en komt niet naar Nederland. Het toestel zal later dit jaar uit komen, maar een prijs is nog niet bekend.


Tags: , , ,