Android 4.4 op 30 procent van de toestellen

Android 4.4 staat inmiddels op meer dan 30 procent van alle Android-smartphones. Vergeleken met vorige maand is dat een flinke toename. Android Jelly Bean staat echter nog altijd op meer toestellen.

Android Jelly Bean staat op 50,9 procent van alle Android-smartphones waardoor deze versie nog altijd het populairst is. Android 4.4 KitKat komt echter snel in de buurt aangezien het nu op iets meer dan 30 procent van alle toestellen staat. Vorige maand stond KitKat nog op 24 procent en Jelly Bean op 54 procent.

Android 2.2, 2.3 en 4.0 zijn samen goed voor 18,9 procent maar dit zijn waarschijnlijk vooral oudere toestellen. Tegenwoordig vind je bijna geen Android-smartphones meer waar nog zo’n oude versie op staat. De meeste toestellen zijn uitgerust met Android 4.2 of hoger.

Android-4.4-opmarsTerwijl Android 4.4 nog steeds bezig is met een opmars staat Android 5.0 alweer klaar om het stokje over te nemen. Mogelijk gaat de adoptie van Android 5.0 wat sneller dan die van Android 4.4. Diverse fabrikanten hebben al aangegeven dat een aantal toestellen de update vrij snel zullen ontvangen. Het lijkt er dus op dat Google het updaten wat eenvoudiger heeft gemaakt. Google had bij Android 4.4 ook al een en ander doorgevoerd om het updaten sneller te laten verlopen en mogelijk is dat proces met Android 5.0 weer wat verfijnd.

Vergelijk diverse Android-smartphones van merken als Samsung, Sony, HTC en LG!

Tags: , , , , ,