Samsung gaat ondersteuning chat-app Chaton stopzetten

Samsung heeft bekendgemaakt dat het gaat stoppen met de chat-app Chaton. De WhatsApp-concurrent heeft voor tegenvallende resultaten gezorgd en er zou geen verbetering in zicht zijn.

ChatonDe ondersteuning voor Chaton wordt niet direct gestopt maar zal wel langzaam afgebouwd worden op basis van populariteit. Dus hoe minder de populariteit, hoe sneller de ondersteuning afgebouwd wordt. Volgens Samsung ontwikkelt Chaton zich niet op een winstgevende manier en er zou niet veel verbetering in zicht zijn. Het sluiten van Chaton lijkt overigens samen te vallen met een grotere herstructurering binnen Samsung. De mobiele divisie kampt sinds dit jaar met tegenvallende resultaten. Zo verkoopt de Galaxy S5 een stuk minder goed dan verwacht en de huidige topman van het bedrijf zou mogelijk vervangen gaan worden.

Chaton staat standaard op Samsung-smartphones maar is ook beschikbaar voor andere Android-smartphones, iOS, Windows Phone en BlackBerry 10. Hoewel de app zo’n beetje overal voor beschikbaar is is de app nooit aangeslagen in Europa en de Verenigde Staten. Het enige land waar Chaton een redelijke gebruikersbasis heeft is het thuisland van Samsung, Zuid-Korea.

Bron: Korea Times


Tags: , , ,