T-Mobile in de VS gaat mogelijk onbeperkt streamen aanbieden

Er gaat momenteel een interessant gerucht rond, namelijk dat T-Mobile in de Verenigde Staten onbeperkt streamen aan gaat bieden. Het gaat dan om het streamen van onder andere Netflix en HBO.

T-Mobile-UncarrierHet gerucht is afkomstig van Evan Blass (@evleaks) en als het waar is dan kan dit wel eens verstrekkende gevolgen hebben. T-Mobile in de Verenigde Staten zou binnenkort aankondigen dat ze onbeperkt streamen aan gaan bieden voor een aantal diensten als Netflix en HBO.

Eerder plaatste T-Mobile al een teaser online met de tekst “we drukken nooit op pauze” en dat valt perfect samen met het gerucht dat door Blass de wereld in is geholpen. Overigens is onbeperkt streamen niet nieuw aangezien T-Mobile het al doet met muziekdiensten als Spotify, Pandora en Apple Music. De stap naar video is dan snel gezet aangezien diensten als Netflix en HBO zeer populair zijn.

Netneutraliteit

In Nederland hadden we een aantal regels omtrent het omgaan met data. Een dienst mocht niet voorgetrokken worden of anders behandeld worden. En je leest het goed, die regels ‘hadden’ we. De Europese Commissie heeft ingestemd met versoepelde regels die voor heel de Europese Unie gelden. Die regels zullen onze bestaande regels vervangen en daardoor zou onbeperkt streamen wél mogelijk zijn.

Het kan dus zomaar zijn dat het onbeperkt streamen van een dienst als Netflix ook naar Europa komt als het populair blijkt te zijn in de Verenigde Staten. Maar dat is nu nog met geen mogelijkheid te zeggen.

Cutting the cord

In de Verenigde Staten is de laatste maanden een zeer interessant fenomeen in opkomst, namelijk cutting the cord. Wat dat betekent is dat mensen hun televisieabonnement opzeggen en overgaan op Netflix, HBO en andere streaming-video-diensten. Zelf in de hand hebben wat je kijkt en wanneer je het kijkt en niet gestoord worden door reclames of beperkingen. Netflix kun je bijvoorbeeld kijken op praktisch elk apparaat met ondersteuning voor apps en een internetverbinding.

De trend uit de Verenigde Staten is inmiddels ook overgewaaid naar Europa. Streaming video is in opkomst en steeds meer mensen hebben genoeg aan het aanbod dat Netflix of HBO bijvoorbeeld bieden.

Uiteindelijk zal televisie natuurlijk niet verdwijnen maar het zal wel drastisch veranderen nu steeds meer mensen overstappen op andere diensten die volledig werken via het internet. De stap die T-Mobile mogelijk gaat maken kan veel verandering teweeg brengen aangezien consumenten dan in feite overal waar ze gaan en staan onbeperkt kunnen streamen. Beginnen met het kijken van Narcos in de busrit naar huis en eenmaal thuis vrolijk verder kijken op je grote scherm.


Tags: , , , ,