Microfoon Huawei Nexus 6P werkt niet goed

Op diverse online fora duiken berichten op van mensen die melden dat de microfoon van de Huawei Nexus 6P slecht werkt. Mensen zouden slecht verstaanbaar zijn. Een mogelijk oorzaak heeft te maken met de softwarematige filter.

LG-Nexus-5X-achterkant

Een normale microfoon pikt standaard al het geluid op. Dus niet alleen jouw stem, maar ook de wind en de omgeving bijvoorbeeld. Die overbodige geluiden worden door middel van een softwarematige filter (ruisonderdrukking) weggehaald. Die filter zou bij de Huawei Nexus 6P niet goed functioneren waardoor mensen slecht te verstaan zijn.

Op Reddit, het Nexus Help Forum en op het forum van XDA Developers zijn diverse meldingen te lezen van mensen die last hebben van het probleem. Google heeft een aantal gebruikers ook een nieuw toestel opgestuurd maar dat lijkt het probleem niet altijd op te lossen.

Een van de gebruikers op XDA geeft aan dat hij gelezen heeft dat het uitschakelen van ruisonderdrukking het probleem oplost. Hiervoor moet je de Nexus 6P echter wel voorzien van een ‘root’, wat een soort jailbreak is. Een andere gebruiker meldt dat hij dit probleem ook had met de Nexus 5. Ook toen was de ruisonderdrukking het probleem en Google heeft dit later opgelost met een update.

Google is al op de hoogte van het probleem en is bezig met een onderzoek. Gebruikers met een Huawei Nexus 6P die problemen ervaren kunnen overigens hun telefoon omruilen, al is de kans vrij groot dat het probleem daarmee niet verdwijnt.


Tags: , , , , ,