Motorola RAZR: de wedergeboorte van een legende

Een dezer dagen zal de nieuwe Motorola RAZR leverbaar zijn. Als je twintig jaar of ouder bent, dan is de kans zeer groot dat je de (oude) Motorola RAZR serie wel kent. Flinterdunne telefoons, futuristisch uiterlijk, klapscherm, een klein schermpje aan de buitenkant en een VGA camera.

In het derde kwartaal van 2004 kwam de Motorola RAZR V3 uit. Een telefoon die je open kon klappen en bovenal een telefoon met een zeer kenmerkend uiterlijk. Ook qua features bood de RAZR V3 meer dan de concurrentie. Zo had dit toestel het dunste profiel in die tijd, een keypad gemaakt van één stuk metaal en het toestel maakte gebruik van een Mini-USB poort voor data-overdracht, het opladen en voor de headset. Het toestel was gemaakt van aluminium en bevatte zelfs een tweede schermpje aan de buitenkant. In het begin was de Motorola RAZR V3 vooral een fashion telefoon, een gadget waar je behoorlijk voor in de buidel moest tasten. Een jaar na de release ging de prijs echter omlaag en schoten de verkoopcijfers enorm hard omhoog. In juli 2006 waren er maar liefst 50 miljoen toetellen verkocht, wat de RAZR V3 een van de meest succesvolle telefoons maakt.

Van de eerste RAZR zijn nog verschillende versies uitgebracht en in juli 2007 werd de opvolger, de RAZR2, uitgebracht. De RAZR2 was nog wat dunner, maar wel iets breder. De eerste RAZR2 was de V8 en werd later in 2007 gevolgd door de V9. De RAZR2 kon echter niet het succes evenaren van de originele RAZR. Niet heel gek, want de smartphone stond in de deuropening en de RAZR2 was niet ‘uniek’ genoeg ten opzichte van de concurrentie.

Na de RAZR2 verdween de serie met de noorderzon. Motorola heeft ook met andere series het succes van de originele RAZR niet kunnen evenaren. Momenteel is het merk wel redelijk populair in de Verenigde Staten met de Droid serie, welke draait op Android. Die serie is echter nooit naar Europa gekomen. In Europa is de enige serie van Motorola de Defy serie, welke ook niet uitblinkt in populariteit. Jammer, want de Defy toestellen zijn zeer degelijk en bevatten geen verkeerde hardware. Nu is er echter weer een Motorola RAZR verschenen. Is dit de wedergeboorte van een legende?

Motorola-RAZR-DroidOké, wat maakte de originele RAZR ook alweer zo uniek? De features en het uiterlijk. Qua features is het lastig om jezelf in de huidige smartphone wereld te onderscheiden. Micro USB is tegenwoordig een standaard gegeven, nagenoeg elke telefoon heeft een 3,5 inch audio uitgang, een camera met 5 of 8 megapixels is normaal, en qua besturingssysteem zit bijna alles op Android, iOS of Windows Phone. Dan blijft er het uiterlijk over en wat dat betreft zit de nieuwe RAZR wel goed! Het toestel is enorm dun (7mm op het dunste punt) wat overeenkomt met een van de ‘selling points’ van de originele RAZR en het toestel heeft een achterkant van Kevlar (materiaal dat gebruikt wordt voor kogelvrije vesten). Het scherm is Super AMOLED met een grootte van 4,3 inch, een resolutie van 960×540 en bedekt met Gorilla glass.

Motorola RAZRKan dit toestel de terugkeer betekenen van de Motorola RAZR? Misschien, maar het is wel lastig. Merken als HTC, Apple en Samsung hebben in de afgelopen paar jaar de markt veroverd en het is lastig om er tussen te komen. Van de andere kant is gebleken dat mensen niet loyaal zijn aan een merk, dus alles kan altijd veranderen.

Ben jij benieuwd naar de Motorola RAZR? Bekijk dan nu de foto’s en video’s van dit toestel met de iconische naam of kijk even of er leuke aanbiedingen zijn voor jou!


Tags: , ,