Windows Phone heeft nog lange weg te gaan

Nielsen heeft cijfers vrijgegeven van het marktaandeel van smartphones in kwartaal drie 2011. De cijfers gaan over het marktaandeel in de Verenigde Staten. Er staan geen grote  verrassingen in, maar toch leuk om ze even door te nemen.

Smartphone marktaandeel VS

Zoals je kunt zien is Android qua marktaandeel heer en meester. Met 42,8 procent heeft Android bijna de helft van de smartphone-markt in handen en daarmee verslaat de kleine groene robot elk ander OS. Op de tweede plaatst staat uiteraard iOS met een aandeel van 28,3 procent. RIM volgt op de derde plaats met Blackberry en bezit daarmee 17,8 procent. Dat zijn dus de ‘grote drie’. Geen verrassende cijfers dus, maar waar het ons om te doen is, is Windows Phone. Hoe staat het met het innovatieve en verfrissende besturingssysteem van Microsoft? Nou, vooralsnog niet echt goed. Windows Mobile én Windows Phone hebben samen een marktaandeel van 6,1 procent en dat is een gedeeld marktaandeel. In de VS maken veel mensen nog gebruik van Windows Mobile. Geen enorm marktaandeel dus.

Nu moeten we er wel bij zeggen dat het dus gaat om cijfers van het derde kwartaal van 2011. In dat kwartaal was de Lumia 800 van Nokia nog niet uitgebracht en pas aan het einde van kwartaal drie/begin van kwartaal vier werd Windows Phone 7.5 uitgerold. We verwachten daarom dat het marktaandeel inmiddels wat gegroeid is. Wel is goed te zien dat Microsoft nog een lange weg te gaan heeft. Android en iOS bezitten samen 71,3 procent van de markt en ze blijven groeien. Microsoft heeft dus flinke concurrentie. Wel is het zo, als we de cijfers mogen geloven, dat de Lumia 800 enorm populair is. We wachten dus in spanning op de nieuwste marktaandeel cijfers.

Bron: Nielsen


Tags: , , , ,