Samsung Galaxy Note 2 aangekondigd

Samsung heeft voor aanvang van de IFA-elektronicabeurs in Berlijn de Samsung Galaxy Note 2 aangekondigd. Het toestel is iets groter dan de eerste Galaxy Note en de specificaties zien er erg goed uit.

Samsung Galaxy Note 2 erg krachtig

De geruchten waren al een tijdje vrij hardnekkig maar het hoge woord is er nu dan eindelijk uit. Samsung heeft de Galaxy Note 2 aangekondigd en zet daarmee een van de krachtigste smartphones tot nu toe op de markt. Het scherm is met zijn 5,5 inch iets groter dan dat van zijn voorganger, maar ook de kwaliteit van het beeld zou beter moeten zijn. Onder de motorkap vinden we een 1,6GHz quad-core processor en 2GB werkgeheugen. Voor opslag kun je gebruik maken van 16GB, 32GB of 64GB afhankelijk van het model en dat kan uitgebreid worden met een MicroSD-kaartje. Je zult dus niet snel ruimte tekort komen op de Galaxy Note 2. Aan de achterkant zit een 8 megapixel camera en aan de voorkant zit een 1,9 megapixel camera. Wat een flinke upgrade heeft gekregen is overigens de accu, die met zijn 3100mAh flink wat meer capaciteit heeft dan de 2500mAh accu in de eerste Galaxy Note.

Samsung Galaxy Note 2 aangekondigdSamsung Galaxy Note 2 met Android 4.1

Op de Galaxy Note 2 staat Android 4.1 Jelly Bean in combinatie met TouchWiz van Samsung. Ook zal de Galaxy Note 2 functies als Smart Stay, Popup Play, Buddy Photo Share en Best Photo bevatten. Dit zijn functies die geïntroduceerd werden bij de Samsung Galaxy S3. Uiteraard komt de Galaxy Note 2 gebundeld met de S-Pen en het toestel moet in oktober op de markt verschijnen in de kleuren Marble White en Titanium Gray voor een adviesprijs van 700 euro.

Wanneer is de Samsung Galaxy Note 2 leverbaar? Schrijf je in voor onze alert!

Tags: , , ,