Gerucht: Aluminium Nokia Lumia 929 gespot

Het gerucht gaat dat Nokia de Nokia Lumia 929 binnenkort aan gaat kondigen. Het is een aluminium toestel met een full hd-scherm en een 20-megapixelcamera. Volgens het gerucht is toestel bedoeld voor de Amerikaanse markt.

Nokia 929 duikt op in video

Windows Phone 8Vorige week werd de Nokia Lumia 1520 aangekondigd, een phablet met een 6 inch scherm en een 20-megapixelcamera. De grote vraag was toen eigenlijk direct: wanneer komt er een kleiner toestel met die specificaties. Die vraag lijkt nu beantwoord in de vorm van de Nokia Lumia 929. Er is een video op Youtube gezet waarin het toestel te zien is.

De Nokia Lumia 929 heeft een aluminium behuizing, een 5 inch scherm met een resolutie van 1920×1080 pixels en dezelfde 20-megapixelcamera als in de Lumia 1520. Volgens geruchten wordt het toestel momenteel getest door de Amerikaanse Verizon wat erop lijkt te duiden dat de Lumia 929 bedoeld is voor de Amerikaanse markt. Dat wil overigens niet zeggen dat het toestel niet buiten de Verenigde Staten uit gaat komen. Zo is de Nokia Lumia 928 bijvoorbeeld alleen uitgekomen in de VS terwijl wij de Lumia 925-variant kregen.

Een met de Lumia 929 gemaakte foto verschijnt online

Er is ook al een foto verschenen die gemaakt zou zijn met de Lumia 929. Er is geen EXIF-info aanwezig dus de specificaties van de camera zijn niet uit te lezen, maar de foto zou afkomstig moeten zijn van de PureView-camera die in de Lumia 929 zit. Aan de hand van de gelekte foto durven we wel te stellen dat het met de kwaliteit van de foto’s wel goed zit.

Lumia 929 voorbeeldfotoBron: GSMarena (1 & 2)


Tags: , , , , ,