Auto Awesome in kerstsferen

De Auto Awesome-functie van Android en Google+ heeft twee nieuwe opties gekregen, speciaal voor de kerstperiode. Mooie fonkelende lampjes of vallende sneeuw kun je nu eenvoudig toevoegen aan foto’s!

Een Auto Awesome-kerst!

Als je een foto maakt met je telefoon zou je verwachten dat je op je telefoon filters toe kan voegen om je foto wat mooier te maken. Mooie kleurtjes, vintage-effecten, blur en ga zo maar door. In Android zit sinds november Auto Awesome voor foto’s, maar dat is geen functie maar een service. Om er gebruik van te maken dien je je foto te uploaden naar Google+ en vanuit daar kun je filters toevoegen aan je foto’s.

Er zijn nu twee nieuwe functies toegevoegd, namelijk Twinkle en Snow.

Twinkle – als je een foto upload van een foto met lampjes (kerstboom, kaarsjes, kerstverlichting) worden deze lampjes automatisch geanimeerd. Hierdoor twinkelt alles mooi voor het ultieme kerstgevoel.
Snow – als je een foto upload met sneeuw worden er automatisch vallende sneeuwvlokjes toegevoegd voor een extra winters gevoel!

snow twinkle

Vooral Twinkle ziet er leuk uit in het voorbeeld van Google!

De controverse rondom Google+

Auto Awesome is een perfect voorbeeld van hoe Google probeert om Google+ aan de man te krijgen. Nagenoeg alles is prima te verwerken in een app, maar toch doet Google dat niet. In plaats daarvan heb je twee opties: of je gebruikt Google+ om de filters te gebruiken, of je gebruikt de filters gewoon niet. Alleen een Google-account hebben is niet voldoende.

Op Youtube heeft Google een zelfde soort actie uitgehaald. Of je gebruikt Google+ om te kunnen reageren, of je reageert niet meer. Veel gebruikers waren hier niet heel erg blij mee.

Google is dus bezig met een redelijk agressieve Google+ ‘campagne’, maar de vraag is of gebruikers hier wel zo blij mee zijn.

Bron: Google


Tags: , , , , ,