De stem achter de mannelijke Britse Siri

Stel je voor dat je de stem van Siri bent zonder dat je het weet! Klinkt raar? Jazeker, maar het overkwam Jon Briggs, een britse technologie journalist. Het is een raar verhaal, maar hij heeft uit de doeken gedaan hoe het tot stand is gekomen.

apple-siri-logoSiri is de meest vernieuwende feature van de nieuwe iPhone 4S en de meeste mensen zijn er lovend over. Er is weinig bekend over de mensen achter Siri, maar na het lezen van dit bericht wordt misschien duidelijk waarom: de mensen weten het zelf waarschijnlijk niet eens! Jon Briggs heeft 5 á 6 jaar geleden vijfduizend zinnen ingesproken in drie weken tijd voor het bedrijf Scansoft. ”Vijfduizend zinnen in drie weken, ingesproken op een bijzondere manier en alles is erg plat en monotoon. Na het inspreken haalt het bedrijf alles uit elkaar omdat ik alles voor moet kunnen lezen dat er is, zelfs als ik die woorden nooit ingesproken heb.” Dat is dus een aantal jaar geleden. Briggs kreeg er een ‘goede pak’ geld voor en de zaak was afgedaan.

Laatst zat Briggs echter televisie te kijken en kreeg hij ineens een Apple commercial voorgeschoteld. Die commercial ging over Siri en het viel Jon Briggs op dat het zijn stem was! Nu heeft hij dus zijn verhaal uit de doeken gedaan en daarmee is hij de eerste (en misschien laatste) Siri stem die zijn gezicht laat zien. Jason Brigss zegt over de kwestie: ”ik hou van Apple producten en ik denk dat Siri echt een vernieuwing is” Hij vindt het dus niet erg dat hij de stem van Siri is, maar nu vragen we ons wel af: wie oh wie is de vrouwelijke variant van Siri?

Jon Briggs Siri

Bekijk ook ons Siri filmpje, waarin we Siri in Nederland testen:

httpv://www.youtube.com/watch?v=Tq9hGAAdPkA


Tags: ,