“Olive”, een film gemaakt met de Nokia N8

Ja, iemand is zo gek geweest om een complete film te maken met alleen een setje Nokia N8 telefoons. En niet zomaar een Youtube filmpje, maar een échte film bedoeld voor de bioscoop! Is het mogelijk met een telefoon? Blijkbaar wel!

OliveDe naam van de film is “Olive” en gaat over een klein meisje dat de levens van drie mensen verandert zonder ook maar één woord te spreken. De hele film is opgenomen met een paar Nokia N8 telefoons, al hebben we daar nog een kanttekening bij.  Hoewel er inderdaad N8 telefoons gebruikt zijn, hebben de makers wel een en ander aan moeten passen. Zo hebben ze de toestellen moeten hacken om de autofocus en autozoom uit te schakelen. Ook is er gebruik gemaakt van een flinke set externe lenzen en een ‘rig’ (een rig is een stellage waar de camera in kan en vervolgens kun je gebruik maken van schouderstatieven en andere filmapparatuur). Het budget van de film is 500.000 dollar en we zijn aangenaam verrast door de mooie beelden en de prachtige kwaliteit.

De film beleeft haar première in de Laemmle Fallbrook 7 bioscoop in West Hill, Los Angeles op 16 december. De film kan ook nog eens kans maken op een (of meerdere) Oscar(s) vanwege die datum. Benieuwd naar de film die gefilmd is met een Nokia N8? Bekijk dan hieronder de eerste 5 minuten:

httpv://www.youtube.com/watch?v=VV97uzlUQjA

Benieuwd naar hoe het allemaal gemaakt is? Dan kun je ook nog de making of kijken:

httpv://www.youtube.com/watch?v=fKkJrPa7Vm4&feature=channel_video_title

Bron: Slashgear (met meerdere foto’s van de set van de film)


Tags: , , , ,