Symbian Belle te downloaden op N8, E7 en E6 – Laatste Symbian toestel in aantocht

Nokia Belle, de nieuwste versie van Nokia’s eigen Symbian besturingssysteem is vanaf vandaag te installeren op de Nokia N8, Nokia E7 en Nokia E6. De update is te installeren vanaf de Nokia Suite.

Nokia N8 BelleNokia Belle is de nieuwste versie van het Symbian besturingssysteem en brengt een aantal mooie veranderingen met zich mee. Zo heeft Belle een notificatie-balk zoals die ook te vinden is in Android en iOS en zijn de browser en homescreens vernieuwd. Ook zijn veel teksten in de menu’s vervangen door icoontjes. Gebruikers kunnen de update installeren via de Nokia Suite, aldus MyNokiaBlog, al is het mogelijk dat sommige gebruikers nog wat langer moeten wachten.

Naast dit goede nieuws is er ook nog slecht nieuws, want er zou nog maar één Symbian smartphone in ontwikkeling zijn. The Register komt met dit gerucht naar buiten. Er zouden meer toestellen in ontwikkeling zijn geweest maar deze zijn allemaal geschrapt. De kans is vrij groot dat de toestellen geschrapt zijn omdat Nokia al haar middelen wil inzetten voor Windows Phone. Toch is het een spijtig nieuwtje omdat Nokia Belle door veel mensen geprezen wordt. Nu er geen nieuwe Symbian smartphones meer uitkomen, hebben de  alsmaar groeiende systemen Android en iOS weer een concurrent(je) minder. Overigens zal Nokia de software wel blijven ondersteunen, ook al komen er geen nieuwe toestellen meer uit.

Bron: MyNokiaBlog en TheRegister


Tags: , , ,