Panasonic’s Eluga komt in april uit

Voorafgaand aan het Mobile World Congress heeft Panasonic op een eigen evenement de Eluga aangekondigd. De smartphone moet voor Panasonic de herintrede op de Europese markt worden, maar gaat ze dat wel lukken?

Panasonic kennen wij in Nederland waarschijnlijk voornamelijk van multimedia apparatuur, maar qua smartphones zijn ze nagenoeg onbekend. Dat is ook niet gek want de Japanse fabrikant heeft zich de afgelopen jaren voornamelijk gericht op haar thuisland. Nu willen ze echter ook doorbreken in Europa en wel met de Panasonic Eluga! Gelukkig is het geen dertien-in-het-dozijn toestel want het brengt een aantal leuke specificaties met zich mee. Zo is de Eluga stof- en waterdicht en voldoet hij aan de eisen voor een IP57 certificering, wat betekent dat het toestel minimaal een half uur één meter onder water kan liggen. Ook is het toestel lekker dun en is de buitenkant afgewerkt met een metaalachtige kleur.

Panasonic ElugaQua specificaties is het ook een prima toestel: onder de motorkap zit een dual-core 1GHz processor, draait het toestel op Android 2.3 (met een update naar Android 4.0 ergens in de zomer) en het 4,3 inch scherm heeft een resolutie van 540×960. Foto’s kun je maken met een 8 megapixel camera waarmee ook 1080p filmpjes opgenomen kunnen worden.

In april zal de Panasonic Eluga hier in Nederland uitkomen met een adviesprijs van 400 tot 450 euro. Zit jij te wachten op dit toestel? Schrijf je dan in voor de Panasonic Eluga alert!


Tags: ,