Panasonic kondigt de Eluga Power aan

Vorige week heeft Panasonic op een eigen event al de Eluga aangekondigd, maar nu heeft het bedrijf op het MWC de Panasonic Eluga Power aangekondigd. Het toestel is groot, snel en waterdicht!

In de normale Eluga vinden we een 1GHz processor en een 4,3 inch OLED scherm, wat hem plaatst in de lijn van gemiddelde specificaties. Het stukje ‘Power’ bij de naam van het tweede toestel refereert dan ook aan de specificaties. Zo zal de Eluga Power een 5 inch 720p LCD scherm hebben en een dual-core processor van 1,5GHz. Die processor is ook nog eens gebaseerd op de nieuwe Krait micro-architectuur van Qualcomm, wat dit toestel enorm snel moet maken!

Eluga-PowerWat de twee toestellen van Panasonic wel gemeen hebben is dat ze stof- en waterdicht zijn, tot een diepte van 1 meter en een duur van 30 minuten. Verder heeft de Eluga Power een 8 megapixel camera, ondersteuning voor NFC (een nieuwe technologie om draadloos data uit te wisselen) en een 1800mAh accu. Het besturingssysteem op de Eluga Power is Android 4.0 terwijl de normale Eluga die update pas in de zomer krijgt.

Wanneer het toestel precies uit gaat komen is nog niet helemaal duidelijk, maar verwacht wordt dat hij in het tweede kwartaal in de winkels verschijnt.


Tags: , , , ,