HTC: smartphones worden niet veel groter meer

Voor de komst van de smartphone moest een telefoon zo klein mogelijk zijn, anders had je een ‘koelkast’. Nu is het compleet omgedraaid en is het ‘groot, groter, grootst’ wat de klok slaat. Smartphones worden steeds groter, maar volgens HTC gaat dat nu stoppen.

HTC logo grootHerinner je je nog dat je een ‘koelkast’ kon hebben? Je telefoon moest zo klein mogelijk zijn anders hoorde je er niet helemaal bij. Dat principe is nu compleet anders, want nu moet je smartphone juist zo groot en dun mogelijk zijn. Hoe groter je scherm hoe gaver je toestel. Smartphones lijken steeds groter te worden (4,5 inch is vrij normaal) maar volgens HTC worden ze niet veel groter meer. Benelux-directeur Mark Moons heeft tegenover Tweakers.net een zegje gedaan over de toekomst van smartphones en schermen. “De groei van de schermen is aan het afnemen. We blijven een beetje hangen op 4,7 inch, omdat het dan voor veel mensen nog met één hand te bedienen is. Dat is voor ons het criterium.”, aldus Moons. Nu zijn er ook wel smartphones die zelfs de 5 inch overtreffen, maar Moons zegt daarop dat fabrikanten het dan al niet per se een smartphone meer noemen. Denk bijvoorbeeld aan de Samsung Galaxy Note, daarbij zegt Samsung in de reclame iets in de trant van “Smartphone? Tablet? De keuze is aan jou!”

Wat op dit moment ook een trend is, is dat de topmodellen altijd een groot scherm hebben. Hoe sneller en krachtiger een smartphone, hoe groter het scherm. Dat is jammer voor mensen die graag een compacte smartphone willen die toch de kracht heeft van de topmodellen. Volgens Mark Moons gaat ook dat veranderen. Volgens hem zullen er in de toekomst meer toestellen komen die kracht en snelheid combineren met een compact formaat. We zijn benieuwd wanneer we de prestaties van de wat grotere HTC One X terug gaan zien in een wat kleiner HTC Wildfire S formaat!

Bron: Tweakers


Tags: ,