Apple eist verkoopverbod Galaxy S3 in de VS

Er is een nieuwe smartphone van Samsung, dus dit bericht was te verwachten: Apple wil een verbod op de Samsung Galaxy S3 in de Verenigde Staten. De reden is twee patenten waar Samsung inbreuk op zou maken met hun nieuwe telefoon.

Samsung Galaxy VerbodDe twee patenten gaan over de spraakherkenning en de functionaliteit die het mogelijk maakt voor de telefoon om verschillende persoonlijke data aan elkaar te koppelen, waardoor je bijvoorbeeld iemand direct vanuit het sms’en kunt bellen. Daarom heeft Apple nu aan de rechter gevraagd de Samsung Galaxy S3 te verbieden in de VS. Momenteel loopt er al een zaak tegen de Samsung Galaxy Nexus, welke inbreuk zou maken op vier patenten.

We blijven het gesteggel tussen de twee grootmachten maar vreemd vinden. Zo zijn de twee, buiten de rechtszaken om, zakelijke partners. Samsung levert bijvoorbeeld veel onderdelen voor toestellen van Apple. Wel proberen de twee bedrijven het met elkaar uit te praten in de rechtszaak, maar dat heeft tot op heden nog geen resultaat gehad.

Bron: Tweakers.net


Tags: , , ,