AMOLED schermen door de jaren heen

De Samsung Galaxy S, Galaxy S2 en Galaxy S3 zijn door de website DisplayMate onder de loep genomen om de schermen te vergelijken. Alle drie komen ze namelijk met een AMOLED scherm, maar wat is er nou door de jaren heen veranderd?

Galaxy S1 S2 en S3Het prachtige AMOLED scherm is altijd nog een van de hoogtepunten geweest van de Samsung Galaxy S toestellen. Kraakhelder, écht zwart en enorm levendige kleuren. Maar wat is er door de jaren nou eigenlijk veranderd en beter geworden? DisplayMate heeft het uitgezocht. Zo zijn de kleuren door de jaren heen onveranderd gebleven, namelijk 138 procent van de sRGB standaard. Dit zorgt er enerzijds voor dat de kleuren enorm levendig zijn, maar het zorgt er tevens voor dat foto’s iets teveel kleur bevatten dan de bedoeling is. Wat wel verbeterd is, is de blauwe waas die soms over het scherm leek te hangen. Samsung probeert zo dicht mogelijk bij natuurlijk daglicht te komen qua kleurtemperatuur en is daar door de jaren heen beter in geworden. Zo heeft de Galaxy S een kleurtemperatuur van 10.200 kelvin en de S3 heeft een kleurtemperatuur van 7.900 kelvin. Een heel stuk beter dus, maar nog altijd geen ideale kleurtemperatuur van 6.500 kelvin.

Wat stroomverbruik betreft is het ook een stuk verbeterd. Van de Samsung Galaxy S naar de Samsung Galaxy S3 is het AMOLED scherm 59 procent efficiënter geworden. Wat niet verbeterd is, is de reflectie van het scherm. Deze is zelfs slechter geworden, maar met 5 procent reflectie is het de laagste waarde in de industrie. Met andere woorden: AMOLED is still going strong!

Bron: Engadget


Tags: , , ,