Kort nieuws: iPhone 5 nano-SIM, mobiel bankieren, Galaxy S3 kleuren, nieuwe Xperia Z!

Er stroomt veel nieuws binnen, dus hebben wij besloten de kortere berichten even samen te vatten in één bericht. In dit bericht lees je over de iPhone 5 met nano-SIM, de populariteit van mobiel bankieren, nieuwe Galaxy S3 kleuren en mogelijke Xperia Z specificaties!

Simkaartjes

iPhone 5

We beginnen het bericht met het nieuwste iPhone 5 gerucht. Dinsdag hadden we het er al over dat de iPhone 5 mogelijk een stuk dunner zal worden dan de iPhone 4S en nu is er misschien een reden om aan te nemen dat dat gerucht wel eens kan kloppen.

Apple zou namelijk van plan zijn om de nieuwe nano-SIM te gaan gebruiken in de nieuwe iPhone. Deze is een stuk kleiner dan de huidige micro-SIMkaarten en moet dus voor een compacter design zorgen. Het is echter allemaal toekomstpraat want de nano-SIM is nog altijd geen standaard en Apple strijdt nog altijd tegen Nokia en RIM om die titel.

Mobiel bankieren

Mobiel bankieren

Doe jij al aan mobiel bankieren op je smartphone of tablet? Zo ja, dan hoor jij bij de 17,9 procent van de Nederlanders die aan mobiel bankieren doet. Ongeveer 6 procent van de Nederlanders betaald met de mobiele telefoon bij de kassa, sportclub of op andere plaatsen waar het mogelijk is.

Een jaar geleden lagen de percentages wat anders want toen bankierde 9,6 procent van de Nederlanders mobiel en werd er nog geen 2 procent van de betalingen gedaan via de telefoon. Overigens is betalen in winkels nog geen populair ding in Nederland, maar dat komt mede doordat nog niet veel telefoons beschikken over NFC-technologie. NFC is nodig om je telefoon bijvoorbeeld te kunnen gebruiken als vervanging van je pinpas en stelt je telefoon in staat gescand te worden en om betalingen te doen.

XperiaZ

Sony Xperia Z

Dan over naar de mysterieuze Sony Xperia Z. Officieel bestaat het toestel nog niet, er zijn nog geen foto’s op internet te vinden en Sony houdt haar kaken stijf op elkaar.

Ondanks die zaken wordt er toch druk gespeculeerd over deze mogelijke krachtpatser van Sony en vandaag lekten er specificaties uit. Hou je korrels zout in de aanslag want er valt met geen mogelijkheid te zeggen in hoeverre deze specificaties kloppen:

– Android 4.1.1 Jelly Bean
– 4,6 inch scherm met een resolutie van 1280×720
– 13 megapixel camera aan de achterkant met 1080p video-opname mogelijkheid
– 720p video-opname mogelijk met de front-camera
– Quad-core processor
– 1GB-RAM werkgeheugen
– 16GB opslaggeheugen met uitbreiding van MicroSD
– Niet-verwijderbare batterij
– NFC (Near Field Communication)

Flinke specificaties dus en als dit allemaal blijkt te kloppen dan heeft Sony een érg mooi toestel in handen (puur op basis van de gelekte specificaties) dat zich prima kan meten met de Galaxy S3 en HTC One X. Kom maar op met die mysterieuze Xperia Z!

Rode Galaxy S3

Samsung Galaxy S3

Van mogelijk high-end toestel gaan we naar een populair high-end toestel, namelijk de Samsung Galaxy S3.

Momenteel is dit Android vlaggenschip van Samsung te verkrijgen in de kleuren ‘Marble White’ en ‘Pebble Blue’ maar daar gaat binnenkort mogelijk verandering in komen. Samsung heeft namelijk gehint naar Pocket-Lint dat er meerdere kleurstellingen aan zitten te komen. Welke kleuren dat precies gaan zijn is nog niet duidelijk. Wel heeft de Amerikaanse provider AT&T al een limited edition in de pre-order staan, namelijk de ‘Garnet Red’ Galaxy S3. Binnenkort misschien meer over de Samsung Galaxy S3 in meerdere flitsende kleurtjes!

Samsung Galaxy S3 aanbiedingen vergelijken!

Tags: , , , , ,