’s Werelds eerste namaak Samsung Galaxy S3

Bij succesnummertjes kun je er vanuit gaan dat er ergens op de wereld namaak te vinden is. Denk aan mode-producten, auto’s (ja, ook die worden nagemaakt), complete dorpen en uiteraard telefoons. Nu is er dan de eerste namaak Galaxy S3 opgedoken.

De Samsung Galaxy S3 is enorm populair in de hele wereld en doet de meeste andere smartphones verbleken wat betreft verkoopcijfers. Het is dan ook niet gek dat anderen een graantje willen meepikken. Een stap naar namaak is dan zo gemaakt en zie daar: ’s werelds eerste nagemaakte Samsung Galaxy S3, genaamd ‘HDC Galaxy S3 i9300’.

Galaxy S3 - echt vs nep

Links de echte Samsung Galaxy S3, rechts de neppe versie.

Op het eerste gezicht lijkt het toestel ook écht op een Galaxy S3! Net als de S3 heeft deze namaak een 4,7 inch scherm maar dat is ook de enige overeenkomst op hardware-gebied. De camera maakt foto’s van 5 megapixels, de processor draait op 1GHz, er zit 512MB werkgeheugen in, 4GB intern geheugen en het geheel draait op Android 2.3. Qua specificaties loopt de vergelijking met de echte Galaxy S3 dus eigenlijk meteen spaak, maar qua uiterlijk hebben de namakers toch goed hun best gedaan. En waar de Galaxy S3 rond de 530 euro kost, kost deze namaak slechts 170 euro (ongeveer even duur als een losse Galaxy Ace).

httpv://www.youtube.com/watch?v=UAGXqKyWfac


Tags: , , , ,