Song Pop: hét nieuwe smartphone spelletje?

Eerst was Wordfeud helemaal hot, dat duurde een paar weken en werd snel weer opgevolgd door Draw Something. Die twee games moest je spelen want dat was het helemaal! Nu is er echter Song Pop: gaat dit dé nieuwe smartphone-game worden?

Song Pop logoAls Facebook oprichter en CEO Mark Zuckerberg zegt dat Song Pop een van de leukste en meest verslavende Facebook games is die hij in lange tijd gespeeld heeft, dan weet je dat de populariteit snel gaat toenemen. Nu heeft Zuckerberg het over Facebook, maar Song Pop is ook te downloaden op iOS en Android. De naam van de game geeft waarschijnlijk wel een beetje bloot wat het doel is, maar we leggen het voor de zekerheid toch nog even uit: Song Pop is een muziekquiz waarbij je vijf vragen speelt per ronde. Een vraag bestaat uit een fragment van een liedje waar je vervolgens de artiest of titel van moet raden.

De game speel je telkens tegen één tegenstander die willekeurig wordt uitgekozen, maar je kunt er ook voor kiezen om te spelen tegen Facebook-vrienden. Qua muziek zul je van alles langs horen komen. Van huidige top 40 nummers tot classic rock, van muziek van tientallen jaren terug tot de muziek van nu. Naarmate je meer speelt speel je meer genres, artiesten en speciale liedjes vrij, waardoor je constant nieuwe nummers zult horen.

Song Pop interfaceMomenteel spelen er dagelijks zo’n 2 miljoen mensen de game Song Pop. Nu maar hopen voor de ontwikkelaars dat mensen minder snel hun interesse verliezen dan gebeurde bij games als Wordfeud en Draw Something. Wil jij een gokje wagen in Song Pop? Download dan hier de Android versie en hier kun je de iOS versie downloaden.


Tags: , , , ,