Benchmark: iPhone 5 twee keer zo snel als iPhone 4S

Zodra er een nieuwe telefoon uitkomt is iedereen altijd benieuwd naar de prestaties. Apple kan bijvoorbeeld wel zeggen dat de iPhone 5 twee keer zo snel is als de iPhone 4S, maar is dat ook echt zo? Gelukkig kunnen we dat soort zaken controleren met benchmarks!

Update: iPhone 5 nu te bestellen, klik hier voor alle prijzen!

Apple A6 wás gehuld in mysterie

Apple A6Apple heeft tot nu toe erg geheimzinnig gedaan over de processor van de iPhone 5. De Apple A6 is gebaseerd op een ARMv7 instructieset maar maakt gebruikt van een eigen Apple-ontwerp dat de prestaties flink opgeschroefd zou hebben. Een hoop technisch gepraat en de volledige details zullen we je besparen. Het komt erop neer dat Apple zegt “dit is onze processor en hij is flink wat sneller”. Uiteraard zijn er een hoop mensen die willen weten of Apple de waarheid spreekt of dat het gewoon een leuk marketingpraatje is. Er zijn nu benchmark resultaten opgedoken van de iPhone 5. Voordat we naar de resultaten gaan, kijken we eerst even naar de snelheid van de processor. Hierover heeft Apple zelf nog niks losgelaten, maar dit komt wel terug in de resultaten van de benchmark. De iPhone 5 heeft een dual-core processor die draait op 1GHz en het toestel heeft 1GB werkgeheugen aan boord. 1GHz klinkt als weinig maar Apple heeft er flink wat kracht in weten te stoppen!

iPhone 5 op het niveau van de Galaxy S3

De benchmark-resultaten zijn afkomstig uit Geekbench, een app waarmee je prestaties van je telefoon kunt meten. De score die behaald werd door de iPhone 5 is 1601. Wat betekent die score? Er wordt gekeken naar de prestaties van de processor en het werkgeheugen en daar komt een gemiddelde score uitrollen. Uiteindelijk zegt een los cijfer niet heel erg veel dus hebben we ook de cijfers van andere toestellen:

Toestel Geekbench score
Apple iPhone 5 (1GHz dual-core) 1601
Apple iPhone 4S (800Mhz dual-core) 629
Apple iPhone 4 (800MHz single-core) 380
HTC One X (1,5GHz quad-core) 1085
HTC One S (1,5GHz dual-core) 1258
Samsung Galaxy S3 (1,4GHz quad-core) 1560
Samsung Galaxy S2 (1,2GHz dual-core) 1160
Samsung Galaxy Note (1,4GHz dual-core) 12

(In tests die Pocketnow heeft uitgevoerd behaald de Galaxy S3 een score van 1747 en de HTC One X een score van 1447. In de reacties zijn zelfs Galaxy S3-scores te zien van rond de 1900. Wij zijn in de tabel echter uitgegaan van de 9to5mac resultaten.)

iPhone 5 vs iPhone 4S

De iPhone 5 is inderdaad (meer dan) twee keer zo snel als de iPhone 4S, dus op dat vlak heeft Apple niet gelogen. Qua prestaties (op basis van deze ene test) zit de iPhone 5 op het niveau van de Samsung Galaxy S3. Wel is het indrukwekkend dat Apple zoveel prestatie uit ‘slechts’ 1GHz weet te halen. Nu is het wachten op andere benchmarks en ‘real-life’ tests, want op basis van één benchmark kun je nog niet echt conclusies trekken.

Meld je aan voor de iPhone 5 alert en blijf op de hoogte van acties!

Bron: 9to5mac via Pocketnow


Tags: , , ,