Microsoft heeft Windows Phone 8 nog niet af

Als we de geruchten moeten geloven zijn ze bij Microsoft nu enorm hard aan het werken om Windows Phone 8 af te krijgen. De reden? Het nieuwe mobiele besturingssysteem van Microsoft is nog niet af!

Windows Phone 8 uitgesteld?

Windows Phone 8 vertragingMet de iPhone 5 in de startblokken is er flink wat werk aan de winkel voor Microsoft om Windows Phone 8 zo snel mogelijk naar fabrikanten te krijgen zodat er een flink offensief geopend kan worden. Oorspronkelijk had Windows Phone 8 begin oktober af moeten zijn maar dat is volgens geruchten nu uitgesteld naar eind oktober/begin november. Een flinke maand later dus en dat is niet bepaald gunstig. Wel is het zo dat zodra Windows Phone 8 officieel uitkomt de toestellen vrij snel daarna ook in de winkel liggen. Dat zou direct de geruchten over een november-release van de Lumia 920 kunnen bevestigen. Sowieso werkt Nokia heel nauw samen met Microsoft waardoor zij sneller kunnen beginnen met de verkoop van WP8-toestellen. Maar hoe je het ook went of keert, een vertraging kan flinke gevolgen hebben.

Windows Phone 8 komt officieel uit op 29 oktober

Verschillende bronnen zouden aan The Verge gemeld hebben dat Windows Phone 8 deze week zo goed als klaar moet zijn. Vervolgens zal Microsoft op 29 oktober het besturingssysteem officieel uitbrengen. Op zijn vroegst op 2 november zullen de Lumia 820 en 920 uitkomen. Dat is (volgens ons) nog redelijk op schema, maar dat betekent wel dat Microsoft alles op alles moet zetten om op schema te blijven. Om te zorgen dat er geen halfbakken systeem getoond wordt heeft Microsoft Nokia, Samsung en HTC geïnstrueerd om Windows Phone 8 niet te tonen op hun toestellen.

Windows Phone 8-toestellen gaan stevige concurrentie krijgen

Vanavond wordt hoogstwaarschijnlijk de iPhone 5 aangekondigd (we zijn er 99,9 procent zeker van) en die zal, samen met toppers zoals de Galaxy S3, One X en Xperia S de grootste concurrentie vormen voor onder andere de Lumia 920. Elke vertraging die Windows Phone 8 nu nog oploopt betekent extra vertraging voor de Windows Phone 8-toestellen. Dat is allesbehalve gunstig voor Microsoft aangezien ze nog altijd weinig markt veroverd hebben. Met name de Lumia 920 heeft de potentie om Windows Phone een flinke duw in de rug te geven, maar dan moet het toestel niet te laat uitkomen. We wachten de berichtgeving af!

Bron: The Verge


Tags: ,