Nokia Lumia 920 getest na opduiken nepfoto’s

The Verge kwam vorige week met de onthulling dat een Nokia Lumia 920 promotievideo nep was. Nu blijkt dat ook een aantal foto’s nep zijn. Het gaat met name om de promotiefoto’s met een vrolijke blonde dame in de nacht.

Naast neppe video ook neppe foto’s.

Voor de ‘neppe’ promotievideo had Nokia als excuus dat ze nooit de intentie wilden geven dat het gefilmd was met de Lumia 920. Ze wilde puur en alleen laten zien waar het toestel toe in staat zou zijn. Datzelfde kan het geval zijn bij een aantal promotiefoto’s. Youssef Sarhan, een designer, maakte de ontdekking wat betreft de foto’s. Sarhan heeft zelf in Helsinki gewoond (de plaats waar de foto’s vermoedelijk gemaakt zijn) en het viel hem direct op dat de belichting niet klopte. Volgens hem zit vrijwel alle straatverlichting vrij hoog en zorgt voor een egale belichting. De dame in de foto lijkt echter extra belicht te zijn, wat niet mogelijk zou moeten zijn met alleen straatlichten. En over de straatlichten, die laten een mooie ‘ster’ zien waar het licht vandaan komt. Volgens Sarhan is het onmogelijk om dit effect te krijgen met een f/2 lens en getuigd dit het gebruik van (waarschijnlijk) een spiegelreflex-camera. Hij sluit zijn bericht af met: “Het is niet vreemd dat als Nokia een neppe video uitbrengt, dat ze ook neppe foto’s uitbrengen. En dat hebben ze absoluut gedaan.” Daarbij is er ook een foto online verschenen waarop je kunt zien dat de foto’s onderdeel zijn van een fotoshoot, inclusief spiegelreflexcamera en extra belichting.

Nokia heeft overigens ook toegegeven dat de foto’s nep zijn en onderdeel van een promotie die laat zien waar toe de Lumia 920 toe in staat zou moeten zijn. Hetzelfde verhaal als bij de video dus.

Nokia laat “The Verge” de Lumia 920 testen

Nokia staat nogal in de spotlights de laatste tijd. Neppe video, neppe foto’s, tijd voor wat damage control! Het bedrijf nodigde The Verge uit in Central Park (New York) voor een hands-on test van de Lumia 920. Nokia was nogal zeker van zijn zaak en liet de nieuwe Lumia 920 het opnemen tegen de HTC One X, Samsung Galaxy S3, iPhone 4S en de Nokia 808 PureView. The Verge mag dan achter de onthulling van de neppe video zitten, ze zijn wel onder de indruk van de low light mogelijkheden van de Lumia 920. De andere telefoons kunnen bij lange na niet tippen aan de kwaliteit van de Lumia 920. Nokia mag dan de video en een aantal foto’s gefaket hebben, ze maken hun claims over de mogelijkheden van de Lumia 920 wel degelijk waar!

Wanneer kun je de Lumia 920 bestellen? Meld je aan voor de alert!

Lumia 920 lowlight

Bron: PetaPixel & The Verge


Tags: , , , ,