Nokia Xpress: 90% minder datagebruik op Windows Phone

Nokia heeft de eigen browser getoond die het gaat gebruiken op de Windows Phone toestellen. De Nokia Xpress browser zou pagina’s kunnen comprimeren om zo het datagebruik flink te verminderen.

Nokia Xpress verminderd datagebruik

Nokia XpressDe Xpress browser ziet eruit als iedere andere browser, maar werkt onder de motorkap nét iets anders. Zo worden webpagina’s gecomprimeerd via de servers van Nokia. Dit betekent dat je websites via de servers van Nokia bezoekt, waar de hoeveelheid benodigde data flink verminderd wordt. Volgens Nokia werkt de compressie zo goed dat het datagebruik van de Xpress browser maar liefst 90 procent minder is dan die van een normale browser. Zeker wanneer je een beperkte internetbundel hebt maar wel veel wilt internetten is datacompressie een uitkomst. Overigens zijn er al andere browsers die deze techniek toepassen, waaronder Opera Mini en Opera Mobile, maar ook de browser van Blackberry smartphones.

httpv://www.youtube.com/watch?v=nJrLsZ2ZPbU

Nokia Xpress bevat leuke functies

Naast de datacompressie bied Xpress ook nog andere handige functies zoals de datateller. Deze teller laat zien hoeveel data er verbruikt is en hoeveel data je bespaard hebt, verdeeld over 3G en wifi. Ook beschikt Xpress over een ingebouwde vertaler en kun je video’s op websites zónder gebruik van data automatisch overzetten naar de Skydrive webopslag. Nog een leuke functie is de RSS-reader die RSS-feeds omzet naar een mooie layout.

Bron: Nokia Betalabs


Tags: , , ,